همه چیز درباره سهام کارخانجات تولیدی شهید قندی (بکام)

امروزه نقش و اهمیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زندگی مردم، بر کسی پوشیده نیست. صنعت کابل‌سازی به عنوان یک صنعت زیربنایی نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های مختلف کشور ایفا نموده و زمینه ساز پیشرفت فناوری های نوین خواهد بود. در واقع، کابلهای مخابراتی و برق رسانی شریان اصلی انتقال داده، صوت و تصویر در شبکه های تلفن ثابت، اینترنت، تلویزیون و سایر ارتباطات هستند. بدون این زیرساخت، امکان برقراری ارتباطات بین افراد، سازمان ها و همچنین دسترسی به خدمات مخابراتی و اینترنتی وجود نخواهد داشت. این صنعت به طور مستقیم و غیرمستقیم موجب ایجاد هزاران شغل در بخش های مختلف می شود. همچنین صادرات کابل های مخابراتی، می تواند به کسب درآمد ارزی برای کشور کمک نماید. در مجموع، شرکت های تولید کابل های مخابراتی می توانند در ایجاد زیرساختهای ارتباطی، توسعه فناوری، افزایش امنیت و اشتغال ، توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، کاهش وابستگی به واردات و خودکفایی، افزایش صادرات، افزایش امنیت ملی، پیشرفت فناوری های نوین در داخل، افزایش اشتغال، کاهش بیکاری، رونق تولید و نیل به جهش تولید، نقش حیاتی و کلیدی ایفا نمایند. بنابراین توجه به صنعت کابل‌سازی به عنوان یک صنعت زیربنایی و استراتژیک در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو در این مجال بر آن شدیم تا به معرفی یکی از شرکتهای فعال در این حوزه بپردازیم.
همه چیز درباره سهام کارخانجات تولیدی شهید قندی (بکام)

شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در آبان ماه سال 1363 با هدف تولید انواع کابلهای مخابراتی مسی وکابلهای مخابراتی نوری ، توسعه ارتباطات و ایجاد تحول در شبکه عظیم مخابراتی کشور، در شهر یزد به عنوان پدیده ای نو در عرصه تولید کابلهای مخابراتی تاسیس گردید و در سال 1367 به بهره برداری رسید. هدف اصلی شرکت، حفظ کیفیت درحد استانداردهای جهانی وبرآورده ساختن انتظارات مشتریان، تعالی صنعتی و اقتصادی و حذف وابستگی و حضور موثر در بازارهای جهانی میباشد. محصولات این شرکت شامل کابل مخابراتی نوری، کابل مخابراتی مسی، کابل نوری FTTH، کابل برق فشار ضعیف، کابل شبکه، دیتا و فرکانسی و کابل‌های خاص و ترکیبی هستند. در سال 1383 شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد و سهام خود را با نام نماد «بکام» در بازار بورس عرضه کرد. در سال 1387، نام شرکت از  «شرکت کابلهای مخابراتی شهید قندی» به «شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی» تغییر نمود.

این شرکت حدود 80 درصد کابل‌های مخابراتی زیرساخت کشور(فیبر نوری) را تأمین می نماید و از این حیث به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده کابل‌های مخابراتی در کشور نیز به شمار می رود. 5 شرکت شبکه‌سازان کیهان، شرکت برق آفتابی هدایت نور یزد، شرکت ایساتیس ارتباط قندی، شرکت پلیمر ایساتس قندی ابرکوه و موسسه فرهنگی ورزشی شهید قندی شرکتهای فرعی بکام محسوب می شوند.

دیگران چه می خوانند:

نگاهی به صورت سود و زیان 12 ماهه شرکت، نشان میدهد که در سال 1402 به درآمد عملیاتی 900 میلیارد تومانی رسیده که نسبت به سال 1401 که رقم 476 میلیارد تومان بود، رشد 89 درصدی را به همراه داشته است. البته بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی نیز از رقم 331 میلیارد تومان در سال 1401 به عدد 663 میلیارد تومان در سال 1402رسیده که افزایش 100 درصدی را نشان می دهد. در این دوره مالی، شرکت سود خالص 366/202 میلیاردی را محقق نموده است که با سرمایه 678/13 میلیاردی سهم، EPS برابر با 8/14 تومان را به ما میدهد. این در حالی است که سود شرکت در دوره مالی منتهی به 1401/12/29 ، 7/11 تومان اعلام شده بود که از این حیث نیز شرکت با رشد 36 درصدی مواجه بوده است.

این شرکت در دوره یک ماهه منتهی به 31 فروردین 1403 به میزان 60/65 میلیارد تومان فروش داشته است که از این میزات، 78 درصد به مبلغ 47/172 میلیارد تومان مربوط به فروش داخلی و 22 درصد به میزان 13/477 میلیارد تومان مربوط به فروش صادراتی بوده است. این در حالی است که میزان کل فروش شرکت در مدت مشابه سال گذشته به میزان 29/420 میلیارد تومان بوده که مبلغ 20/017 میلیارد تومان آن فروش داخلی و 9/403 میلیارد تومان آن را فروش صادراتی تشکیل داده است. لذا شرکت از حیث فروش داخلی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 137 درصد، از حیث فروش صادراتی، 43 درصد و در مجموع با 106 درصد رشد روبرو بوده است.

شایان ذکر است 53 درصد فروش شرکت معادل 32/011 میلیارد تومان مربوط به کابلهای مخابراتی نوری و 35 درصد فروش معادل 21/292 میلیارد تومان مربوط به کابل برق بوده است. بخش عمده افزایش درآمد حاصل از فروش شرکت مربوط به تولید کابل­های مخابراتی نوری بوده است که از 621 کیلومتر در فروردین 1402 به 1246 کیلومتر در فروردین 1403 رسیده است و از این جهت رشد تقریباً 100 درصدی را تجربه نموده است. البته شرکت از 1246 کیلومتر کابل نوری تولید شده، موفق به فروش 828 کیلومتر شده است که از این حیث نسبت به 255 کیلومتر کابل نوری فروش رفته در فروردین سال قبل نیز با رشد 224 درصدی همراه بوده است.

 

همان گونه که آمار و ارقام استخراج شده از صورتهای مالی شرکت نشان میدهد، تولید شرکت در وضعیت مطلوبی ارزیابی می­شود. در حال حاضر بزرگترین مشکل شرکت مربوط به نقدینگی شرکت است که علت اصلی آن را بایستی در عدم وصول مطالبات از خریداران شرکت جستجو کرد. از آنجا که خریدار اصلی کابل، شرکت مخابرات ایران و زیرمجموعه های آن می باشد و دولت معمولاً طلب پیمانکاران را با تأخیر پرداخت می نماید، این موضوع باعث شده است که جریان نقدینگی شرکت با اختلال مواجه شود.

تحلیل تکنیکال بکام

با نگاه به نمودار زیر مشاهده می نمایید سهام «بکام» در یک مثلث جمع شونده در حال حرکت می باشد. نزدیکترین حمایت سهم در محدوده 245 تومان است و مقاومتهای پیش رو در کوتاه مدت 280 و 305 تومان می باشند. سهم پتانسیل رشد میان مدتی در محدوده 330 تا 360 تومان را دارد و در بلندمدت می توان به رشد سهم تا حوالی قیمتهای 440 تومان امیدوار بود.

جمع بندی:

بکام طی سالهای گذشته نشان داده است که سهم چالاکی بوده و همواره نسبت به شاخص کل و سایر سهام گروه خودش بازدهی های خیره کننده ای را به ثبت رسانده است. برای مثال این سهم از دی ماه 1398 تا خرداد ماه 1399 (حدود 5 ماه) بازدهی 800 درصدی و در موج صعودی آذر 1401 تا اردیبهشت 1402 نیز بازدهی 320 درصدی را برای سهامدارانش به همراه داشت. در هر صورت، نوسان جزو ذات بازار است اما انتخاب سهام بر عهده سهامدار است. بررسی دقیق صورت‌های مالی و نسبت‌های مالی شرکت به همراه تحلیل عوامل خارجی مؤثر بر آن می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا تصمیمات بهتری در خصوص سهامداری در این شرکت بگیرند. توجه به میزان نقدشوندگی سهم، تابلو سهم، حامیان مالی شرکت، نوسانات بازار جهانی، سیاست‌های اقتصادی دولت، وضعیت عملیاتی شرکت، وضعیت بازارهای موازی، وضعیت سهام شرکت در مقایسه با سایر هم گروهی ها، از جمله مواردی است که یک سهامدار باید به آنها توجه ویژه داشته باشد.

 

همه چیز درباره سهام کارخانجات تولیدی شهید قندی (بکام)

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟