به گفته معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو این منطقه با جمعیت بالغ بر 200 هزار نفر و با دارا بودن نیروی کار ماهر و توانمند، دسترسی به منابع انرژی و آب فراوان، برخورداری از فرودگاه و زیرساخت های لجستیکی مجهز به انبارها و تیرپارک های هوشمند، داشتن بزرگترین مرز زمینی کشور و گمرک بازرگان با قدمت 100 ساله در کنار گمرک پلدشت، وجود اراضی وسیع کشاورزی، معادن بی نظیر و نیز برخورداری از جاذبه های گردشگری و بناهای تاریخی به سرزمین فرصت های طلایی شهرت یافته است.
حمزه حورسی در ادامه میگوید: نزدیکی به مرز اروپا، انرژی ارزان، جمعیت بیش از 300 میلیون نفری در همسایگی، مرکز نمایشگاه بینالمللی، دفاتر آماده تجاری و زیرساختهای مناسب برای فعالیتهای بازرگانی، ماکو را به پایگاهی جذاب برای فعالیتهای اقتصادی تبدیل نموده است.
وی ادامه داد: ایجاد اتاق تسهيل سرمايهگذاري به منظور حمايت از سرمايهگذار و تكريم ارباب رجوع، در راستای چابكسازي و شفافسازي فرآيندهاي سرمايهگذاري و شتابدهي به روند توسعه سرمايهگذاري و رونق اقتصادي منطقه در کنار تكميل زنجيره صنايع بر پايه مزيتهاي نسبي با تمرکز بر صنايع دستی، دامی، پوشاک، چرم، مبلمان و لوازم آرایشی بهداشتی و فروآلیاژها و امکان استقرار و توسعه صنایع مزیت گیرنده از جغرافیا و ارتباط نزدیک با کشورهای منطقه بویژه ترکیه افق روشنی را برای صنعت این منطقه ترسیم نموده است.
سید محمدقاسم طاهری اطاق سرا، مدیر عامل واحد نمونه تولیدی پتروکبیر منطقه آزاد ماکو نیز با بیان دلایل موفق این واحد و مشوق های منطقه آزاد میگوید: مشوقهایی زیادی در ماکو برای سرمایه گذاران وجود دارد که از جمله میتوان به معافیت مالیاتی 20 ساله برای کلیه فعالیتها. ورود مواد اولیه و قطعات و ماشین آلات واحدهای صنعتی بدون پرداخت عوارض گمرکی، ارسال محصولات به داخل کشور و عدم پرداخت بخشی از عوارض گمرکی، امکان ثبت شرکت با صد در صد سهام خارجی و مالکیت اراضی برای اینگونه شرکتها، اشاره کرد.
صالح نادری مدیرعامل واحد صنعتی سارای موکت ماکو نیز در این خصوص اظهار میکند: قرار گرفتن 5 شهرک صنعتی فعال به وسعت 300 هکتار و دو شهرک تخصصی به مساحت 200 هکتار در این منطقه فرصت مناسبی را برای فعالیت اقتصادی ایجاد کرده است.
حسین منفرد مدیرعامل شرکت محور طلایی منطقه آزاد ماکو و فعال حوزه لجستیک نیز میگوید: موقعيت استثنايي این منطقه بواسطه اتصال به بازارهاي اروپا و آسياي ميانه، سرمایهگذاری در حوزه لجستیک و حمل و نقل را پرسود و باصرفه نموده است.
وی افزود: این مزایا ماکو را به شاهراه ارتباطي ترانزيت کالاهاي کشورهاي آسياي ميانه و اروپا به عنوان مهمترين شاخص تجارت جهاني تبدیل کرده است.
رضا پاشاپور مدیرعامل شرکت معدنی آذرکانسار آریانا نیز معتقد است: منطقه آزاد ماکو تنها منطقه آزاد کشور است که دارای معادن متنوع با میزان ذخایر بالا و فعال بوده و با توجه به انجام عملیات اکتشافی در قالب دو پهنه در سطح کل منطقه از ظرفیت عظیمی برای سرمایهگذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی با استفاده از فناوریهای نوین برخوردار است.
وی ادامه میدهد: این شرکت سالانه 18 هزار تن صادرات محصولات معدنی داشته و برای 32 نفر اشتغالزایی مستقیم داشته است.
پاشاپور میافزاید: با توجه به وجود معادن متنوع و متعدد سنگهای تزئینی، ذخایر فلزی مانند مس و آهن، و غیرفلزی مانند سنگ آهک، منیزیت و سیلیس (کوارتزیت) و آثار فسفات، بوکسیت، کبالت، سرب، روی و کادمیم زمینه برای سرمایهگذاری فراهم است.
افشار مسئول اجرایی بزرگترین باغ گردو و پسته غرب آسیا نیز در این خصوص میگوید: وجود دشتها، مراتع، کوهستانها و طبیعت دست نخورده و آب و هوای متنوع در چهار فصل سال، اقلیم بینظیری را در شمال غرب ایران خلق کرده است.
وی اضافه میکند: ماکو ضمن داشتن توانائیهای بزرگ اقتصادی همواره با طبیعت سر سبز و استعداد بالای کشاورزی شناخته میشود. دارا بودن 8 سد با ظرفیت حجم آبی 430 میلیون متر مکعب، رودخانه های پرآب در کنار رود بزرگ ارس و حدود 98 هزارهکتار اراضی قابل کشت، و 32 هزار هکتار شبکه آبیاری تحت فشار در منطقه آزاد ماکو از جمله پتانسیلهای این منطقه برای توسعه فعالیتهای کشاورزی محسوب میشود.
0 دیدگاه