مهرانی ادامه داد: سودی که شرکت در سال 1402 به آن دست یافت برابر با 430 میلیون دلار بوده که نسبت به سالِ پیش از آن رشد 27 درصدی داشته است. همچنین سود خالص گروه (تلفیقی) از 16.8 همت در سال 1401 به 26.2 همت در سال 1402 ارتقا یافته و با 56 درصد رشد همراه بوده است.
این استادیار و مدرس علوم مالی دانشگاه اذعان داشت: به دلیل الزامات کشوری؛ همچون اعطای مجوزها، ثبت سفارش و تخصیص ارز که از اختیار مجموعه خارج بود، انحراف یکسالهای در اجرای پروژهها ایجاد شده است؛ اما با این وجود، پیشبینی ما این است که اگر چالش تامین ارز برطرف شود و ما بتوانیم نیاز ارزی پروژهها را رفع کنیم و سهامداران در افزایش سرمایه شرکت کنند و تامین مالی پروژهها در موعد مقرر صورت بگیرد، در سال 1406هدفگذاری که انجامشده، تحقق خواهد یافت.
مهرانی در خصوص تامین ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز پروژهها بیان کرد: فرآیند تخصیص ارز تا مرحله تحویلگرفتن ماشینآلات، فرآیند بسیار زمانبری است؛ ابتدا ما باید مجوز ثبت سفارش را از وزارت صمت و مجوز ساخت داخل را از هیئت هفت نفره اخذ کنیم. سپس مجوز تامین ارز را از بانک عامل دریافت کنیم تا در انتها بتوانیم مجوز تخصیص ارز را از بانک مرکزی بگیریم. پس از تامین منابع ریالی و تبدیل آن به ارز و انتقال به تامینکننده قطعات، وارد مرحله دوره ساخت قطعات میشویم که از 3 تا 16 ماه و حتی بیشتر، متغیر است.
وی ادامه داد: جهت تسریع در عملیات اکتشافی، پانزده دستگاه حفاری توسط شرکتهای تابعهمان، سپهر تجلی ایرانیان و یاقوت توسعه معادن و فلزات، خریداری شد و طی دو سال گذشته حدود 150 هزار متر حفاری صورت گرفت که نتایج اکتشافی بسیار چشمگیری برای مجموعه به دنبال داشت. همچنین طی چند ماه گذشته، برای پروژه معدن مس جانجا نیز پانزده دستگاه تراک 100 تنی نو خریداری شد که در حال حاضر در معدن در حال فعالیت است.
معاون مالی و اقتصادی «ومعادن» در پایان بیان کرد: انتظار ما از دولت جدید این است که حل مسئله تخصیص ارز را جزء اولویتهای خود قرار دهد تا روند پیشرفت پروژهها با مشکل مواجه نشود و ما بتوانیم در موعد پیشبینیشده انتظارات سهامداران خود را برآورده کنیم.
0 دیدگاه